KönyvajánlóKedves Látogató! Figyelmébe szeretném ajánlani, hogy megjelent "AZ ŐRSÉGI KONYHA KINCSEI" című könyvem. Kóstolta már a hajdinás vargányalevest, csutris rétest, tökmagolajos salátát? Meg tudja dagasztani a dödöllét? Ha már kóstolta vagy készítette ezeket a finomságokat, akkor elevenítsük fel együtt közös élményeinket! Ha pedig még nem volt lehetősége találkozni az Őrség páratlan ízvilágával, akkor izgalmas felfedezésekre invitálom Önt, ismerkedjen meg az őrségi konyhával! Tapasztalja meg a hagyománytisztelő helyi ízek világát felfedező barangolás élményét, mindazt a csodát, melyet őseink megóvtak, és a mi nemzedékünk szeretne átmenteni a jövő számára. A könyvben megtalálhatja a régi őrségi ételek leírásait és hagyományos alapanyagokat felhasználó mai recepteket. Közben bepillantást nyerhet az Őrség lakóinak egykori mindennapjaiba. Izgalmas kirándulást! ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓK:A zöld színű linkekre kattintva megnyithatók a rendezvényen készült képek. Magyarföld - 2014. november 20. »Iklódbördőce - 2015. május 27. » INTERJÚ A KÖNYVVEL KAPCSOLATBANA TARTALOMBÓL:- Az őrségi ételek alapanyagai (tökmagolaj-csinyálás, kerekrépa-savanyítás, a csutrirépáról, méz, gyümölcsecet, az őrségi gombákról, a kenyérről, a tej feldolgozása, gyógynövények, aszalt gyümölcs, a pálinka) - Dobjuk a főzőkanalat a lábos közepébe (levesek, főzelékek, málék és prószák, kásák, pépek, stercek, köretek, dödölle, egytálételek, saláták, kelt tészták, parasztrétes, őrségi gombák, tökmagolaj, csíráztatás, ezis-azis) - Ételekhez kapcsolódó babonák MEGVÁSÁROLHATÓ:a portán, vagy megrendelhető az alábbi elérhetőségeken: Ára: 2.000 Ft + postaköltség |