
![]()  | 
PortahírmondóAz alábbiakban híreink, az aktuális információk olvashatók. A bal oldali oszlopban látható lista elemeire kattintva az adott információ a jobb oldali sávban jelenik meg. Az Őrségben a lelkem szabad - Femina magazin 2022.01.25.Az Őrségben a lelkem szabad-Femina Magazin 2022.01.25. 
https://femina.hu/utazas/beszelgetes-gaal-zsuzsannaval/
 ... A teljes bejegyzés megtekintése » Család-Barát Magazin 2018. november 23. első meseMúltidéző Porta - őrségi szállás - 2018. november 23. 
 
Kedves Vendég ! 
Mai napon lehetőségem adódott az Őrségi Ízek Portája gazdaasszonya, Horváthné Tamaskó  Ildikó és Tamaskó Sándor hagyományőrző kópickötő társaságában a Család-Barát Magazin élő adásában szerepelni.  ... A teljes bejegyzés megtekintése » Magyarszombatfa - fazekasok földjén 1.Múltidéző Porta - őrségi szállás - Szalafő, Papszerpuszta 2019. január 
Kedves  Vendég ! 
Szeretettel ajánlom Önnek : 
Magyarszombatfa  - a fazekasfalu meglátogatását 
Belső Őrség- a gerencsérek földje 
 
Első okleveles említése 1366-ból szár ... A teljes bejegyzés megtekintése » Őrség kincsei - a gombákMúltidéző Porta- őrségi szállás - Szalafő, Papszerpuszta 2019. január 
 
Kedves Vendég ! 
Szeretném megismertetni Önnel e  csodálatos tájegység kincseit
 
Őrség kincsei - a gombák 
 
A tájegysége jellemző gazdag erdők terített asztalt ... A teljes bejegyzés megtekintése » Magyarszombatfa - fazekasok földjén látnivalókMúltidéző Porta- őrségi szállás - Szalafő, Papszerpuszta 2019. január 
 
Kedves Vendég ! 
Sok szeretettel ajánlom Önnek: 
Magyarszombatfa- a fazekasfalu nevezetességeinek meglátogatását
 
Fazekasház : 
Fő út 52/a. sz. alatti népi műemlék lakóházban  ... A teljes bejegyzés megtekintése » Őrség kincsei - a dödölleMúltidéző Porta - őrségi szállás - Szalafő, Papszerpuszta 2019. január 
Kedves Vendég ! 
Szeretném megismertetni Önnel az Őrség kincseit, ételeit, íme 
Az őrségi dödölle 
 
 
Őrségi dödölle 
A Múltiéző Porta ajándéka  az őrségi szállá ... A teljes bejegyzés megtekintése » Dr.Göncz László: Határszél - könyvbemutatóSzeretettel meghívok mindenkit
Dr.Göncz László: Határszél című könyvének
bemutatójára,
2016. augusztus 16-án 17:00 órára,
a Múltidéző Portára.
 
 ... A teljes bejegyzés megtekintése » Könyvbemutató és ételkóstoló CsödénSzeretettel invitálom Önöket 2016. március 25-én Csödére, az ételkóstolóval színesített könyvbemutatómra!
 
 
 ... A teljes bejegyzés megtekintése » Könyvbemutató és ételkóstoló LetenyénSok szeretettel invitálok mindenkit, akit érdekel az Őrség páratlan ízvilága, és szeretné megismerni a térség gasztronómiai különlegességeit, ételeit és alapanyagait,
2016. március 17-én Letenyére, a Városi Könyvtárba, az ételkóstolóval színesített könyvbemutatómra!
 
 ... Őrség kincsei - a dödölleMúltidéző Porta - őrségi szállás - Szalafő, Papszerpuszta 2019. január Kedves Vendég ! Szeretném megismertetni Önnel az Őrség kincseit, ételeit, íme Az őrségi dödölle 
 
 
 A Múltiéző Porta ajándéka az őrségi szálláson három éjszakát vagy többet töltő Kedves Vendégek részére Hozzávalók: 8-10 közepes nagyságú krumpli, 2-2,5 bögre rétesliszt, 2-3 nagyobb vöröshagyma, 1-2 pohár tejföl, 2-3 evőkanál zsír, só 
 A krumplit (én kizárólag sárga krumpliból készítem, újkrumpliból nem lehet készíteni) kockára vágva sós vízben –egy ujjnyival lepje el– feltesszük főni. Amikor nagyon megfőtt, krumplinyomóval beletörtjük a levébe a krumplit tartalékláng felett. Ezt követően még a tartalékláng felett fokozatosan adjuk hozzá a réteslisztet, és főzőkanállal vagy a krumplinyomóval (kinek hogy áll a kezére) összedagasztjuk. Mindaddig adagoljuk hozzá a lisztet, míg az edény faláról le nem válik, illetve addig, míg az egész kezünk-vállunk ereje szükséges lesz a dagasztáshoz. Időközben apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megsütjük (van, aki ropogósra sütve, van, aki egész puhára sütve, van, aki apró kockákra vágva, van, aki szelve szereti). A dödöllemasszát a zsiradékba mártott kanállal palacsintasütőbe szaggatjuk, és jól megpirítjuk. (Van, aki zsírozott tepsibe - cseréptepsibe – szaggatja, és a sütőben pirítja meg.) A sült hagymával, tejföllel ízlés szerint meglocsolva tálaljuk, de természetesen köretnek is kiváló. A falusi szálláshelyen megjelent Vendégek közül sokat jelzik felém, hogy sajnos nem kóstolhatják meg a dödöllét, mert lisztérzékenyek. Kíváló az őrségi dödölle kukoricaliszttel és hajdinaliszttel is. Ez esetben nagyon kiérett krumpli szükséges, mert ezeknek a liszteknek nincs sikértartalma és nehezen áll össze. Amennyiben nem sikerül elsőre, ne adjuk fel! Próbálkozzunk türelemmel, mit veszítünk? 1 kg krumplit, pár deka lisztet és fél órát? Múltidéző Porta Gaál Zsuzsanna őrségi szállás tulajdonos  | 
    ![]()  | 
  
