Portahírmondó

Az alábbiakban híreink, az aktuális információk olvashatók. A bal oldali oszlopban látható lista elemeire kattintva az adott információ a jobb oldali sávban jelenik meg.

„A” dödölle     Hozzávalók: 8-10 közepes nagyságú krumpli, 2-2,5 bögre rétesliszt, 2-3 nagyobb vöröshagyma, 1-2 pohár tejföl, 2-3 evőkanál zsír, só   A krumplit (én kizárólag sárga krumpliból készítem, újkrumpliból nem lehet készíteni) kockára vágva sós víz ...
[2017-01-09]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Dr.Göncz László: Határszél - könyvbemutató

Szeretettel meghívok mindenkit Dr.Göncz László: Határszél című könyvének bemutatójára, 2016. augusztus 16-án 17:00 órára, a Múltidéző Portára.   ...
[2016-08-10]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Előadás a néphagyományokról a Múltidéző Portán

'Hés koma' és lányrablás - néphagyományok Szalafőn   Sok szeretettel invitálom Önöket dr. Hollerné Mecséri Annamária néprajzkutató előadására,   2016. augusztus 3-án 18:00 órára, a Múltidéző Portára!   ...
[2016-07-31]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Szalafői portanyitogató

Ma is sok szeretettel várjuk Önöket a szalafői portanyitogatón! Látogatható: - Batha Porta - őrségi magolajok - Batha Lajos - őrségi gyümölcsfajták - Ferencz Porta - házisajtok, állatsimogató - Múltidéző Porta - fotókiállítás, rádiókiállítás, állatsimogató - Papp Jánosné, Margit - hőkkünsü ...
[2016-07-16]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Könyvbemutató és ételkóstoló Csödén

Szeretettel invitálom Önöket 2016. március 25-én Csödére, az ételkóstolóval színesített könyvbemutatómra!     ...
[2016-03-22]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Könyvbemutató és ételkóstoló Letenyén

Sok szeretettel invitálok mindenkit, akit érdekel az Őrség páratlan ízvilága, és szeretné megismerni a térség gasztronómiai különlegességeit, ételeit és alapanyagait, 2016. március 17-én Letenyére, a Városi Könyvtárba, az ételkóstolóval színesített könyvbemutatómra!   ...
[2016-03-13]

A teljes bejegyzés megtekintése »

Ajándékcsomag karácsonyra

Őrség kincsei ajándékcsomag karácsonyra szeretteinek! Kedves Érdeklődő! Az év legszebb ünnepén különleges ajándékkal szeretne kedveskedni szeretteinek, barátainak? Munkatársai egész éves tevékenységét kívánja megköszönni egy kis figyelmességgel? Szeretnénk Önnek a karácsonyi ajándékozást eg ...
[2015-12-07]

A teljes bejegyzés megtekintése »

A” dödölle

 

 

Hozzávalók: 8-10 közepes nagyságú krumpli, 2-2,5 bögre rétesliszt, 2-3 nagyobb vöröshagyma, 1-2 pohár tejföl, 2-3 evőkanál zsír, só

 

A krumplit (én kizárólag sárga krumpliból készítem, újkrumpliból nem lehet készíteni) kockára vágva sós vízben –egy ujjnyival lepje el– feltesszük főni. Amikor nagyon megfőtt, krumplinyomóval beletörtjük a levébe a krumplit tartalékláng felett. Ezt követően még a tartalékláng felett fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és főzőkanállal vagy a krumplinyomóval (kinek hogy áll a kezére) összedagasztjuk. Mindaddig adagoljuk hozzá a lisztet, míg az edény faláról le nem válik, illetve addig, míg az egész kezünk-vállunk ereje szükséges lesz a dagasztáshoz. Időközben apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megsütjük (van, aki ropogósra sütve, van, aki egész puhára sütve, van, aki apró kockákra vágva, van, aki szelve szereti). A dödöllemasszát a zsiradékba mártott kanállal palacsintasütőbe szaggatjuk, és jól megpirítjuk. (Van, aki zsírozott tepsibe - cseréptepsibe – szaggatja, és a sütőben pirítja meg.) A sült hagymával, tejföllel ízlés szerint meglocsolva tálaljuk, de természetesen köretnek is kiváló.

Amennyiben nem sikerül elsőre, ne adjuk fel! Próbálkozzunk türelemmel, mit veszítünk? 1 kg krumplit, pár deka lisztet és fél órát?